Suomalaisen rakentamisen etulinjassa
Rakennusliike Ripatti Oy 40 vuotta

Vuonna 1978 se sitten alkoi, kun urakoitsija isä-Ripatti perusti Rakennusliike Ripatti Oy:n. Sittemmin kokonaisvastuu suomalaisesta perheyrityksestä on siirtynyt hänen pojilleen Kimmolle ja Timolle. Tie rakennusurakoinnista erikoistumiseen alkoi 80-luvun puolivälissä painopistealueena rakennuspellitykset ja julkisivuverhoilu. Erikoistuminen merkitsi samalla voimakasta panostusta tuotekehitykseen tavoitteena löytää rakentamista jouduttavia, helpottavia, aikaa säästäviä ja aiempaa edullisempia rakenneratkaisuja. Luovat ratkaisut ja tuotekehitys ovat tänä päivänä elimellinen ydinosa Ripatin yrityskuvaa.

Uusista tekniikoista yksi eniten huomiota saaneista ja menestyneimmistä Suomessa on ollut Rakennusliike Ripatin rakennusalan markkinoille vuonna 2010 esittelemä tuoteryhmä nimeltään RipRap. Tähän EU:n mallisuojan saaneeseen tuoteryhmään kuuluu nykyisin räystäs, räystääseen kiinnitettävä turvakaide ja tarkastusluukku.

RipRap-tuotteiden läpimurto tapahtui lyhyessä ajassa. Nykyisin RipRap-rakenteita on asennettu pelkästään Suomessa satoihin rakennuskohteisiin. Siirtyminen Euroopan tiukasti kilpailluille markkinoille on myös alkanut. Lundin valtaisa hiukkaskiihdytinrakennelma saa RipRap-räystäät ja turvakaiteet, jotka Ripatti asentaa Skanskan alihankkijana.

rkl_ripatti_elosalamantie3_082011_kaide-12riprap-slide

RipRap-tuotteiden menestys on perustunut lukuisiin kattorakentamisen kannalta oleellisiin parannuksiin, joista tässä mainittakoon vain muutama: RipRap-rakenteet sopivat kaikentyyppisiin tasakattoihin, asentaminen käy kivuttomasti, RipRap-elementit on tilattavissa annettujen mittojen mukaan suoraan tehtaaltamme, RipRap korvaa työläät puusta tehdyt räystäät ja turvakaiteet, RipRapin ansiosta muut vesikatolla tapahtuvat asennustyöt helpottuvat ja lopuksi kokonaismerkityksistä tärkein, aika- ja kustannussäästöt ovat tuntuvia.

Ripatti Oy on perustamisestaan lähtien erikoistunut metallipintaiseen julkisivurakentamiseen. RipRap-rakenteet ovat luontevasti täydentäneet yrityksemme ammatillista profiilia ja laajentaneet kompetenssiamme julkisivustojen ja tasakattojen rakentajina. Referenssimme 2000-luvulta kertovat omaa kieltään ja antavat kuvan yrityksemme kyvystä tuottaa hillittyä ja hallittua näyttävyyttä suomalaiseen julkisivurakentamiseen, viimeisenä Jorvin sairaalan suurprojekti.

DSC_4789DSC_4800

Meillä on luja ja perusteltu usko siihen, että olemme antaneet arvokkaan lisän suomalaiseen julkisivurakentamiseen ja erikseen RipRapin teknisillä parannuksilla tuoneet merkittävää lisäarvoa tasakattorakentamiseen. Ja matka jatkuu, yrityksen elämänkaaressa 40 vuotta on lyhyt aika, horisontissa on jo näkyvillä puolen vuosisadan merkkipaalu uusine ideoineen. Sitä kohti motolla kaikkea ei ole suinkaan vielä keksitty rakentamisen kehitystyössä.

Rakennusliike Ripatti Oy kiittää vuosipäivänään lämpimästi ja koko sydämestään kaikkia niitä ihmisiä ja yrityksiä, jotka ovat olleet mukana tekemässä ja tukemassa suomalaista rakennusalan kehitystarinaa.

 

Iso Kiitos kaikille!

 

Rakennusliike Ripatti Oy:n hallituksen puheenjohtaja,

Kimmo Ripatti