Lundin hiukkaskiihdytin

RipRap ja Lundin hiukkaskiihdytin

Tänä päivänä suomalaisyrityksiltä vaaditaan painokkaasti pyrkimistä kansainvälisille markkinoille. Kovassa kilpailussa pärjääminen edellyttää verkostoitumista, yritysten välistä yhteistyökykyä ja ennen kaikkea kykyä tuoda markkinoille tuotteita, jotka menestyvät kovien vaatimusten ja haasteiden paineessa. Rakennusala ei ole tässä mikään poikkeus.

Ripatti Oy on onnistunut ottamaan ensimmäiset askeleensa Euroopan markkinoille. RIPRAP-tuotteiden menestystarinassa viimeinen vaihe on ollut sopimus Skanskan kanssa RipRap-räystäiden ja turvakaiteiden toimituksista Etelä-Ruotsin Lundiin rakennettavaan valtaisaan hiukkaskiihdyttimeen ja tutkimuslaitokseen (ESS).

ESS on lähivuosina Ruotsin ja koko Euroopankin mitassa suurimpia rakennusprojekteja. Skanska puolestaan on yksi maailman suurimmista rakennusliikkeistä ja me olemme saaneet merkittävän alihankkijaroolin.

Ensimmäisen vaiheen toteutus

Rakennustyöt Lundissa on aloitettu tänä vuonna. Projektia valmistava vaihe työllistää tällä hetkellä sata henkilöä. Koko projektin kokonaiskustannusarvio liikkuu huikeassa 1,5 miljardissa eurossa. Lundin rakennusprojektin arvioidaan jatkuvan näillä näkymillä aina vuoteen 2024 asti.

Tänä vuonna käynnistyneeseen ensimmäiseen vaiheeseen Ripatti Oy toimitti testierän RipRap-räystäitä ja -turvakaiteita, joiden asentamisesta vastasi paikallinen työryhmä. Saadaksemme täsmällisen kuvan RipRap-asennusten sujumisesta matkustivat Lundiin Ripatti Oy:n edustajina hallituksen puheenjohtaja Kimmo Ripatti ja projektijohtaja Timo Kakkonen.

Paikan päällä tapasimme Skanskan työnjohtajan Lennart Anderssonin ja asentajien nokkamiehen Douglas Casey Uudesta-Seelannista. RipRap-räystäitä ja -turvakaiteita oli ehditty asentaa molempia 1200 metriä. Kansainvälisen suurrakentajan palveluksessa olevat ammattilaiset olivat kovin vakuuttuneita myönteisistä kokemuksistaan RipRap-tuotteista.

Palaute oli kannustavinta juuri siinä, mitä varten olimme kehittäneet RipRap-räystään ja -turvakaiteen: asentamisen helppous ja nopeus saivat osakseen kovasti varauksetonta kiitosta. Paluu kotoisille työmaille tuntui jokseenkin kevyeltä. RipRap-rakenteiden saama palkitseva palaute innosti samalla suuntaamaan ajatukset kohti uusia eurooppalaisia kohteita. Työ siihen suuntaan on jo täydessä käynnissä.

 

 • Pudota tiedostot tähän tai
  Max. tiedoston koko: 4 MB, Max. tiedostot: 5.
  • Käytämme antamiasi henkilötietoja palvellaksemme sinua mahdollisimman hyvin ja pitääksemme yhteyttä sinuun. Voit lukea lisää tietosuojaselosteestamme

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
  • Käytämme antamiasi henkilötietoja palvellaksemme sinua mahdollisimman hyvin ja pitääksemme yhteyttä sinuun. Voit lukea lisää tietosuojaselosteestamme

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
  Pyydä tarjous Pyydä tarjous Ota yhteyttä Ota yhteyttä