RIPRAP

Rakennusliike_Ripatti_980x120

RipRap – suomalaisen kattorakentamisen uusi vaihe

Tällä vuosituhannella on suomalaisessa rakentamisessa kehitetty intensiivisesti uusia menetelmiä, jotka ovat vieneet eteenpäin kotimaisen rakentamisen tekniikoita ja laatua. Näistä yksi merkittävimmistä on Rakennusliike Ripatti Oy:n rakennusalan markkinoille vuonna 2010 tuoma tuoteryhmä, joka sai nimekseen RipRap. Tähän EU:n mallisuojan saaneeseen tuoteryhmään kuuluvat räystäs, räystääseen kiinnitettävä turvakaide ja tarkastusluukku.

riprap_small4

Läpimurto katolla

Tuotteiden läpimurto tapahtui lyhyessä ajassa. Rakentajat huomasivat nopeasti niiden kiistattomat edut. Nykyisin RipRap-rakenteita on asennettu pelkästään Suomessa satoihin rakennuskohteisiin. Euroopan valloitus on myös alkanut. Lundin valtaisa hiukkaskiihdytinrakennelma saa RipRap-räystäät ja turvakaiteet, jotka Rakennnusliike Ripatti Oy asentaa Skanskan alihankkijana.

riprap_small5

RipRap jokaiseen tasakattoon

RipRap-tuotteiden menestys on perustunut moniin kattorakentamisen kannalta oleellisiin parannuksiin. RipRap-räystäät, -turvakaiteet ja -tarkastusluukut sopivat kaikentyyppisiin tasakattoihin niin toimisto-, liike-, teollisuus- kuin asuinrakennuksiinkin.

rkl_ripatti_elosalamantie3_082011-30

Suoraan tehtaaltamme

RipRap-rakennuselementtien asentaminen käy kivuttomasti ja tapahtuu nopeasti varsinkin sen takia, että kaikki RipRap-tuotteet on tilattavissa annettujen mittojen mukaan suoraan tehtaaltamme. Tilaajan toivomuksesta voimme myös hoitaa asennuksen omilla kokeneilla ammattilaisillamme.

ripatti_ilmakuva

Puusta ohutmetallielementteihin

Riprap-räystäselementti ja -turvakaide ovat kovaa vauhtia syrjäyttämässä työläät puuhun perustuvat räystäät ja turvakaiteet. RipRap-räystäselementti estää veden valumisen muihin rakenteisiin. Kuumasinkitystä ohutmetallista valmistetuilla RipRap-rakenteilla on luonnollisesti puuta huomattavasti parempi korroosiokestävyys. Samalla on voitu lisätä rakennuskohteen paloturvallisuutta.

rakripatti_tapiola_003

RipRap – joutuisuutta kattotöihin

RipRap-rakenteiden asentaminen tasakatolla on joutuisaa puuhaa. RipRap-räystään ja -turvakaiteen asentaminen  helpottaa muiden vesikatolla tapahtuvien asennustöiden läpivientiä, kun RipRap-asennustyöt eivät hidasta muita katolla tapahtuvia töitä.

riprap_small1

RipRap tuo säästöjä

Rakentajia on tyydyttänyt kovasti se, että RipRap-kattorakenneratkaisut pitkälle viedyn valmistusprosessinsa ansiosta säästävät tuntuvasti niin kustannuksissa kuin ajassakin.

kaaritalo_1

Referenssit kertovat

Ripatti Oy on perustamisestaan lähtien erikoistunut metallipintaiseen julkisivurakentamiseen. RipRap-rakenteet ovat luontevasti täydentäneet yrityksemme ammatillista profiilia ja laajentaneet kompetenssiamme julkisivustojen ja tasakattojen rakentajina. Referenssisivut kertovat kaikista niistä projekteista, joihin olemme osallistuneet 2000-luvulla.

img_0633

Jorvin sairaalan suurprojekti

Viime vuonna valmistunut Espoon uusi Jorvin sairaala sai meidän asentamana lukuisat pellityksensä, RipRap-räystäselementtinsä ja turvakaiteensa samoin kuin julkisivun säleikkönsä.

Jorvin_sairaala_77

Usko tulevaan

Meillä on horjumaton usko siihen, että olemme tuoneet arvokkaan lisän suomalaiseen tasakattorakentamiseen kehittämillämme RipRap-räystäselementeillä ja -tarkastusluukulla. Ja matka jatkuu, seuraavat innovaatiot odottavat pääsyä suunnittelupöydältä toteutusvaiheeseen.

shutterstock_120348418