Sisäverhoukset


Kuparilla päin koronaa

Osana yhteistä koronaviruksen ja muiden haitallisten mikrobien vastaista taistelua Rakennusliike Ripatti Oy valmistaa kuparipinnotteita ja pintatasoja, joilla asiakkaamme voi halutessaan suojella itseään, läheisiään ja asiakkaitaan.

Kupari johtaa erinomaisesti sähköä, on kestävä rakennusmateriaali, mutta sillä on myös mikrobien lisääntymistä ehkäisevä ja hävittävä ominaisuus. Tämä on ollut kyllä tutkijoiden tiedossa pitempäänkin, mutta saanut vasta koronaepidemian aikana aivan uuden yleisemmän merkityksen. Kuparilla nimittäin on muihin metalleihin verrattuna huomattavia etuja.

Kupari on mikrobien tappajana nopea. Useimmat ihmisille tauteja aiheuttavat virukset ja bakteerit joutuessaan kuparipinnalle tuhoutuvat parissa tunnissa. Muut materiaalit vaativat samaan tulokseen päästäkseen aikaa useimmista tunneista vuorokausiin.

Kuparirullat

Ihmisessä ja ihmisen iholla on monenlaisia mikrobeja (viruksia ja bakteereja), jotka saattavat tartunnallaan aiheuttaa infektioita ja pahimmillaan vakavan epidemian, kuten nyt tämä korona. Ihminenhän on varsinainen taudinkantaja. Mukana kulkee kaiken aikaa kaiken näköisiä pöpöjä.

Suurin osa tartunnoista saadaankin kosketuksen välityksellä sekä levittämällä ympäriinsä bakteereja ja viruksia yskimällä ja aivastamalla. Erityisen hyvää hygieniaa vaativat sairaalat, vanhainkodit, päiväkodit ja laitoskeittiöt, joissa infektiot leviävät helposti ja jolloin haittavaikutukset voivat olla hyvin vakavia.

Erikoispinta kupari

Tässä kuvaan sitten astumme myös me, Rakennusliike Ripatti Oy. Meillä on yli 40 vuoden kokemus lukuisten kiinteistöjen julkisivusaneerauksesta ja uusien rakennusten julkisivuverhoilusta, erilaisten pintojen valmistuksesta sekä asennuksesta, joissa yhtenä käytetyimmistä materiaaleista on ollut kupari.

Meillä on Klaukkalassa suuri teollisuushalli ja kaikki tuotantovälineet, joilla voidaan valmistaa kuparista alusta loppuun asennusta myöten asiakkaan haluamat kupariset pinnat ja pinnoitteet. Meillä Rakennusliikkeenä on mahdollisuus osallistua tuotteinemme ja taitoinemme taisteluun koronaepidemiaa vastaan nyt ja itse asiassa pitkälle tulevaisuuteen silloin, kun kuparipinnoitteet toimivat osana epidemian torjuntaa.

Siksi tarjoammekin osana yhteistä koronaviruksen ja muidenkin ihmiselle haitallisten mikrobien vastaista taistelua valmistamalla kaikkialle sinne kuparipinnoitteita ja pintatasoja, missä vaan asiakkaamme haluaa suojella itseään, asiakkaitaan ja läheisiään.

Kupari tehdasnäkymä

Kuperipinnoitteille löytyy käyttökohteita loputtomasti, varsinkin kaikkiin julkisiin tiloihin, joissa vaaditaan hyvää hygieniaa. Tässä muutama kohde, joille voimme valmistaa nopeassa aikataulussa asiakkaamme haluamia kuparisia pintaratkaisuja.

 

 • sairaaloiden vastaanotto- ja hoitotilat
 • laboratorioiden seinäpinnat
 • hotellien vastaanottotiskit
 • ravintoloiden baaritiskit, tarjoilu- ja pöytäpinnat
 • urheilu- ja uimahallien vastaanottotiskit
 • toimistojen vastaanottotiskit
 • lentokenttien vastaanottotiskit ja pöytätasot
 • elokuvateatterien vastaanottotilat
 • kirjastojen vastaanotto- ja palvelutilat
 • kahviloiden tarjoilutasot, ostos- ja myyntitiskit
 • rakennustyömaaruokaloiden tarjoilutasot
 • museoiden vastaanottotiskit
 • lisäksi pöydät ja pöytäpinnat kaikkiin edellä lueteltuihin tiloihin
 • pubien, baarien ja kuppiloiden tarjoilu- ja myyntitiskit

 

Kuparin taudintorjuntaominaisuudet ja mahdollisuudet osana rakennettua ympäristöä ovat vasta avautumassa vähitellen meille rakentajille. Niin ikävä kuin koronaepidemia onkin, niin on se myös herättänyt meidät rakentajat kehittämään omat vastineemme ikävän taudin taltuttamiseksi ja samalla kantamaan oman vastuumme yhteisestä ongelmasta.

Kupari tunnelmakuva

Ota yhteyttä! 

Keskustellaan tuotteistamme ja palveluistamme