Tjänster

Vårt företag förverkligar:


Fasadarbeten

Byggföretaget Rakennusliike Ripatti Oy har under sin nästa fyrtioåriga existens skaffat ett enormt erfarenhetskapital inom fasadbyggnad och byggnadsändamål med väldigt många olika typer av metallytor. En stor del av satsningarna har genom åren lagts på kvalitativt utvecklingsarbete för att främja och effektivera byggande. Allt vårt kunnande har inom loppet av några årtionden vidgats till att omfatta ett enormt omfång av byggnadslösningar med och strukturdetaljer av metallytor. Detta framgår redan ur en enkel lista över det specialkunnande vi genom åren fått och som baserar sig på beprövad yrkesskicklighet:

 • massiva skivor, också med osynliga infästen, inom olika delområden av byggnad
 • perforerade och mönstrade skivor
 • kassetter
 • facetter
 • korrugerad plåt
 • spjälverk, inkl. rörspjälverk
 • bikakestrukturer
 • fasad av maskinfalsad plåt
 • fibercementskivor
 • laminat
 • EMP-HPM-skydd
 • sandwichelement (plåt/ull)
 • thermovägg-strukturer
IMG_1434

 

RIPRAP-produkter

Vad gäller takfötter har man den senaste tiden i ökande grad övergått från trä till byggnadsspecifika, färdigt dimensionerade takfotsstrukturer av metall. I detta utvecklingsarbete har Ripatti Oy:s RIPRAP-produktserie innehaft en nyckelposition.

RIPRAP-produktfamiljens takfotselement och och det direkt monterbara skyddsräcket uppstod som resultat av år av utvecklingsarbete med en evalueringsmodell. Resultaten och erfarenheterna med RIPRAP-takfotselementet och -skyddsräcket har varit särskilt givande och uppmuntrande inte minst tack vare dessa produkters effektivitet och nytta. Säkerheten på byggarbetsplatser har förbättrats märkbart, övriga arbetsmoment löper smidigare än tidigare på taket och utan att samtidiga arbetsmoment stör under monteringsfasen.

RIPRAP-takfotsstrukturerna är dessutom särdeles korrosionsbeständiga, för att inte tala om den förbättrade brandsäkerheten. Genom att byggandet av takfoten blivit så mycket enklare har också byggnadsentreprenörer kunnat känna av rejäla besparingar.

 


 

Plåtarbeten

Ripatti Oy sporrades inom byggnad till en början som montör av bygg- och strukturytor baserade på metall. Under årens lopp har vårt företag specialiserat sig på allt mer krävande strukturer. Ju mera utmanande tak, desto mera har vår yrkesskicklighet utvecklats. Så här efter trettio år vet vi inte riktigt vad det skulle vara som vi inte kan inom montering av metallytor.

Tunnplåt monterar vi numera för de mest olikartade ändamål, i invändiga garneringslister, och av de mest olika material alltifrån rst (rostfritt stål), mässing, koppar och aluminium till allehanda ytbeläggningar.

 


 

Underleverans

Som underleverantör har vi med stora kliv gjort vår kunskapsprofil mångsidigare. Vi bearbetar tunnplåt på 0,5–5 mm, klipper och profilerar. I vår plåtslageriverkstad bearbetar vi allehanda material med gängning och osynliga infästningar för att inte tala om traditionell svetsning.

Vi framställer genom underleverans ytbelagda, förzinkade, rostfria, syrafasta, eloxerade (förbättrad korrosionsbeständighet) och patinerade koppar-, stål- och mässingsbelagda tunnplåtsprodukter.

 


 

Teknologi

Vår egen utvecklingsavdelning planerar kontinuerligt nya produkter för byggnadsändamål. RIPRAP-produktserien utökas inom en snar framtid. Vi är också en central aktör inom serviceteknologi för automatiserad passagekontroll genom att vi jobbar med utveckling och planering: www.fidera.fi

Bockning, kantning och maskinell bearbetning i plåtslageriverkstaden

Alla byggnationens plåtmaterial snabbt från vår fabrik.

Monteringstjänst

Vi utför alla plåtarbeten, också byggandet av de grundkonstruktioner som behövs.